Hypatia Seminar

 

Kom naar een gratis Hypatia seminar en maak leerlingen enthousiast voor W&T!

 

Er blijft veel bètapotentieel onbenut bij jongeren, terwijl we ze hard nodig hebben! Het doel van het Europese project Hypatia is meer jongens én meisjes tussen de 13 en 18 jaar enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. Er is een gratis toolkit ontwikkeld met activiteiten voor in de klas, waarmee je bèta-onderwijs op een gender-inclusieve manier kunt aanbieden. Met deze activiteiten worden jongens en meisjes aangemoedigd het maximale uit zichzelf te halen en te kiezen voor een bèta-carrière. De activiteiten zijn in te zetten bij LOB-oriëntatie, mentorlessen en alle bètavakken. Er zijn ook modules beschikbaar om invulling te geven aan een bedrijfsbezoek. Zo gaan alle leerlingen aan de slag met W&T en hun toekomst.

 

De Engelstalige toolkit is gratis te downloaden via nemosciencemuseum.nl/hypatia. De Nederlandstalige toolkit komt in mei online.

 

Meer weten en zelf aan de slag? Gratis Seminars voor VO.

Er worden in mei twee seminars georganiseerd voor VO-docenten. Tijdens de seminars lichten we het gedachtegoed achter de Hypatia toolkit toe en bieden we handvatten om direct met de activiteiten aan de slag te gaan in de klas en daarbuiten.

Aan het einde van de dag vertrek je met kennis over aantrekkelijk gender-inclusief bètaonderwijs en concrete NEMO activiteiten die leuk zijn om te doen én die jongeren activeren om met hun toekomst in bèta aan de slag te gaan.

 

Hypatia Seminar regio West – 9 Mei

Locatie: De Haagse Hogeschool – Den Haag

Tijd: 18.00 – 19.00

 

Deze seminar wordt georganiseerd in samenwerking met Regionaal Steunpunt Zuid-Holland, Jet-Net en Bètapartners. Naast de Hypatia activiteiten zullen we tijdens deze seminar ook ingaan op de toegevoegde waarde van samenwerking met het bedrijfsleven voor het onderwijs en in het bijzonder voor de bètavakken en de studiekeuze van leerlingen.

 

Meld je gratis aan >https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/onderwijs/voortgezet-onderwijs/lesmateriaal/hypatia-seminar-west/

 

Geen agenda evenementen gevonden.