Vakdidactici en vaksteunpuntcoördinatoren Leiden

 

Peter Kop, vakdidacticus wiskunde
Peter Kop is al ruim 35 jaar docent in het voortgezet onderwijs. Naast het lesgeven is hij jarenlang betrokken geweest bij de eindexamens wiskunde A. Sinds 2002 is hij werkzaam als vakdidacticus wiskunde bij het ICLON. Daarnaast is hij lid (geweest) van verschillende syllabuscommissies, auteur bij de vernieuwingscommissie Ctwo en de Wageningse methode en voorzitter van de Zebrareeks.
Marjoleine Vermeulen, vakdidacticus biologie
Marjoleine Vermeulen is sinds 2014 werkzaam bij het ICLON als lerarenopleider en vakdidacticus biologie. Binnen het ICLON is zij ook betrokken bij het project Begeleiding Startende Leraar. Zij was twintig jaar werkzaam als docent Biologie en schoolopleider op verschillende VO-scholen. Zij heeft veel ervaring opgedaan in het coachen van docenten en het vormgeven van professionalisering op diverse vlakken. Deze expertise deelt ze graag vanuit haar rol als coördinator biologie van Regionaal Steunpunt Leiden.
Cris Bertona, vakdidacticus scheikunde
Onze vakdidacticus voor scheikunde is Cris Bertona. Dit doet zij al meer dan tien jaar en zij wordt gezien als een inspirator op breed onderwijsveld. Hiervoor is zij ruim tien jaar docent scheikunde geweest op een middelbare school . Daarnaast was Cris Bertona ook voorzitter van de vaststellingscommissie scheikunde havo/vwo van het College voor Toetsen en Examens.