Vacature: Communicatiestagiair(e)

Functieomschrijving

De missie van het Regionaal Steunpunt Leiden is het inspireren, motiveren en professionaliseren van docenten in het voortgezet onderwijs. Hiervoor hebben wij per februari 2018 een proactieve en creatieve stagiair(e) nodig om ons team te versterken in communicatie werkzaamheden en het organiseren van diverse activiteiten voor docenten en leerlingen.

Beschrijving werkomgeving

Je gaat aan de slag als stagiair bij het Regionaal Steunpunt Leiden. Dit Steunpunt is gehuisvest bij het ICLON van Universiteit Leiden en is een overkoepelende organisatie die samenwerkt met diverse partners uit het technisch en technologisch hoger onderwijs. Het compacte projectteam van het Regionaal Steunpunt Leiden wordt aangestuurd door een directeur. Het team werkt nauw samen met het Bètasteunpunt Zuid-Holland.
Het is onze missie om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren op alle niveaus, van basis tot hoger onderwijs. Dit doen we door docenten te ondersteunen en te inspireren. We verzorgen scholingsbijeenkomsten voor leraren en werken in kleine teams met leraren samen om nieuw (digitaal) onderwijs te maken. Wij willen docenten helpen hun leerlingen te inspireren door innovatie op het gebied van technologie en didactiek in de klas te brengen. We organiseren veel projecten met het bedrijfsleven en andere partners buiten het scholenveld. Kortom, een dynamische omgeving waaruit blijkt dat wij écht geloven in de kracht van samenwerking tussen het basis en voortgezet onderwijs, hogescholen, universiteiten en bedrijfsleven.
Het Regionaal Steunpunt Leiden is sterk groeiende, hierdoor zijn we er continu op gefocust te verbeteren en samen te werken met de buitenwereld. Het Regionaal Steunpunt Leiden onderzoekt momenteel de mogelijkheden om, naast het bèta-onderwijs, de werkzaamheden ook uit te breiden naar alfa en gamma. Deze verandering vraagt het vermogen om creatief en proactief te kunnen werken en mee te denken over de (communicatieve-) ontwikkeling hiervan. Al die mooie initiatieven moeten op een juiste manier gecommuniceerd worden. Daar kunnen we hulp van één of meerdere stagiaires bij gebruiken.
Wij zien deze stageplek dan ook als een hands-on stage voor studenten die hun praktische skills in de communicatie verder willen ontwikkelen door ervaring op te doen in de volle breedte van communicatietaken. Jouw frisse en onafhankelijke blik is voor onze organisatie erg waardevol. De kennis en ervaring die je meebrengt vanuit jouw opleiding evenzeer.

Het ICLON

Het ICLON is een interfacultair centrum binnen de Universiteit Leiden. Het ICLON zorgt voor de verbinding tussen onderwijskennis en onderwijspraktijk. Het ICLON heeft een bestuur waarin de decanen van faculteiten zitting hebben. Er werken ongeveer 100 medewerkers, verdeeld over twee afdelingen (Afdeling Voortgezet Onderwijs en Afdeling Hoger onderwijs) en een Ondersteunend Bureau. Het Regionaal Steunpunt Leiden valt onder de sectie vwo-wo van de Afdeling Voortgezet Onderwijs.

De werkzaamheden

•Ondersteuning bij de invulling en onderhoud van de website en sociale mediakanalen
•Het beheren en ordenen van de databestanden
•Schrijven van pers-, nieuwsberichten en artikelen voor bijvoorbeeld nieuwsbrief, magazine etc.
•Ondersteuning in de organisatie van evenementen, bijeenkomsten etc.
•Mede-ontwikkelen van promotiemateriaal
•Het bedenken van concepten en maken van ontwerpen, vormgevingswerkzaamheden
•Signaleren van nieuwsmogelijkheden
•Overig ondersteunend werk voor het team

Kwalificaties en vaardigheden

•Je bent in de eindfase van een relevante HBO of WO studie met een communicatie, HEAO marketing of organisatie achtergrond
•Je beschikt over de noodzakelijke communicatieve vaardigheden
•Je hebt een affiniteit met onderwijs maar hoeft daar geen opleiding in te hebben (zoals onderwijskunde of een lerarenbevoegdheid)
•Je bent proactief en zelfstandig ingesteld
•Creatief met en sterk in de Nederlandse taal
•Je beschikt over de volgende competenties: organiseren & realiseren, communicatief, initiatief, resultaatgerichtheid, accuratesse, samenwerken, leergierig
•Kennis van standaard software en online media is vanzelfsprekend voor jou
•Kennis van fotobewerkingsprogramma’s en vormgeving is een pré

Arbeidsvoorwaarden

De stagevergoeding bedraagt €315,00 bruto per maand voor wo-studenten, voor hbo-studenten bedraagt de stagevergoeding €270,00 bruto per maand bij een volledige stageweek van 38 uur (op dit bedrag vindt nog inhouding plaats van loonbelasting en sociale lasten). De stageperiode start in februari, de duur en de omvang van de stage zijn bespreekbaar. Tijdens de stage is een vaste begeleiding geregeld en de standplaats is Kolffpad 1 in Leiden.
Interesse? Stuur dan uiterlijk maandag 8 januari 2018 je motivatiebrief en cv naar Margôt Schoutsen.
Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen of de website van het Regionaal Steunpunt Leiden bezoeken: www.regionaalsteunpuntzuidholland.nl
Soort dienstverband: Stage
Salaris: €270,00 tot €315,00 /maand