Dutch CERN Teacher Programme 2018

Jaarlijks in het najaar organiseert Nikhef samen met CERN het ‘Dutch CERN Teacher Programme’. In 2018 vindt het programma plaats van woensdag 26 t/m zondag 30 september.

Dit programma biedt natuurkunde-docenten de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan CERN.
Het Teacher Programme maakt het mogelijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de deeltjesfysica. Wetenschappers zullen u vertellen over de laatste methodes die worden gebruikt in zowel de theorie als ook de techniek. Er zijn Nederlandstalige lezingen en rondleidingen, gegeven door wetenschappers die werkzaam zijn op CERN.
U vindt hier het programma van 2017. Het programma van 2018 zal vergelijkbaar zijn.

International CERN Teacher Programmes (zomervakantie)

CERN biedt twee uitgebreidere en internationale alternatieven van bovenstaand programma aan: het High School Teacher Programme (drie weken in juli) en het International Teacher Programme (twee weken in augustus). Deze programma’s worden ieder jaar in de zomervakantie georganiseerd. Het zijn programma’s waaraan docenten vanuit de hele wereld mee kunnen doen. Om deze reden zal het gehele programma in het Engels zijn.

Voor meer informatie over het High School Teacher Programme en het International Teacher Programme  kunt u terecht op de CERN website.

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor natuurkunde-docenten van de bovenbouw Havo en VWO.

Wanneer?

woensdag 26 t/m zondag 30 september.

Kosten

CERN en Nikhef nemen een groot deel van de kosten van dit programma voor hun rekening. Zij vragen echter van alle deelnemers een eigen bijdrage voor het vervoer (vlucht uitgevoerd door Easyjet o.b.v. handbagage) en verblijf (in het CERN hostel). De eigen bijdrage bedraagt 300 euro. De kosten van maaltijden zijn voor eigen rekening, evenals excursies buiten het programma.

Aanmelden

Inschrijven kan te zijner tijd (in het voorjaar) via deze website.

Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor dit programma. De deadline voor aanmelding voor de International CERN Teacher Programmes is 13 januari 2018