Nieuwe editie verdiepingsprogramma over quantum computing

In maart gaat na een succesvolle voorgaande editie het verdiepingsprogramma over quantum computing, genaamd ‘Razendsnel rekenen en onkraakbare codes’ weer van start. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor leerlingen met een interesse in de vakken natuurkunde, wiskunde en/of computer science.

Door theorie en praktijk af te wisselen, leren de deelnemers op een interactieve wijze meer over superpositie, verstrengeling, bits en qubits, algoritmes, en over de laatste ontwikkelingen in quantum hard- en software.Deze theorie wordt veelvuldig afgewisseld met demonstraties, het uitvoeren van experimenten en excursies. Er wordt een bezoek gebracht aan de laserlabs van de UvA, de quantum experimenten in Leiden Universiteit, de quantum computers in TU Delft, en bij telecombedrijf KPN en IT-bedrijf Atos om te zien op welke manier zij al met quantum computing en computers bezig zijn.

Voor wie?
Het programma is bedoeld voor scholieren uit 4, 5 en 6 VWO die enthousiast worden van bètavakken. Het verdiepingsprogramma is niet alleen geschikt voor de uitblinkers, ook welkom zijn de scholieren die zich aangetrokken voelen tot deze onderwerpen en het gewoon heel leuk vinden.
Klik hier voor meer informatie over het programma en/of om leerlingen in te schrijven. Wanneer leerlingen zich vóór 23 februari aanmelden, ontvangen zij een korting van €25,-. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De deadline voor aanmelden is 12 maart.