High-School Students Internship Programme (HSSIP)

In 2018 wordt er op CERN een programma georganiseerd op kosten van CERN voor 24 leerlingen uit Nederland. Dit programma duurt twee weken en wordt gehouden in de eerste twee weken van mei. Voor meer informatie zie deze link.
Voor dit programma moeten leerlingen minstens 16 jaar oud zijn en moet er een selectie hebben plaatsgevonden op landelijk niveau. Er is afgesproken dat er geselecteerd wordt via de tweede ronde van de Natuurkunde Olympiade en de Informatica Olympiade. Op deze manier is garantie er geselecteerd wordt op basis van kwaliteit. Over die selectie moeten nog afspraken worden gemaakt. In de praktijk vinden leerlingen (al of niet op suggestie van collega’s) de webpagina in de gegeven link en sturen ons open sollicitaties. Die ontvangt Marcel Vlastuin en laat hij meedoen in de selectieprocedure. Het staat jullie vrij om jullie leerlingen dit ook te laten doen. Voor meer informatie: Marcel Vlastuin.