Masterclasses Medische beeldvorming

 

Op 22 februari vond de tweede Masterclass Medische beeldvorming plaats in het Erasmus MC.

Dit keer was het thema: Ct-scan technologie. We kregen een zeer uitgebreide verdieping van twee uur over allerlei wetenswaardigheden over ruis, bundelbreedte, voxels en contrast-enhancement. Ook de nieuwste technologie: dual-energie spiraal opnames, 4d-scans en het toepassen van contrastmiddelen kwam ter sprake.

Na het diner was er gelegenheid om de apparatuur van dichtbij te bekijken. Docent Marcel Dijkshoorn nodigde ons uit om plaats te nemen. Max Duijsens (collega-docent op het Rijnlands Lyceum) liet zich dat geen twee keer zeggen en lag al snel op de Ct-tafel om te demonstreren hoe het apparaat een automatische scaninstelling van de thorax inschaalt. Het display ernaast geeft de medische beeldvormende laborant een visual van het geselecteerde gebied dat handmatig aangepast kan worden. De tafel kan overigens patiënten met een gewicht tot 250 kg aan.

De reeks masterclasses bestaat in totaal uit vier bijeenkomsten. Donderdagmiddag 22 maart en donderdagmiddag 19 april 2018 komen de laatste twee thema’s aan bod; echografie en Röntgen-technologie. Als u bij één van deze masterclasses aanwezig wilt zijn, kunt u zich via de website inschrijven.