Informatica Challenge Days

Deze activiteit gaat helaas niet door.

 

Neem het op tegen andere teams in een strategische programeer wedstrijd!!

Voor wie:
Voor gemotiveerde 4 havo en 5 vwo informatica leerlingen. Docenten kunnen teams bestaande uit 3 of 4 leerlingen inschrijven. In de competitie is plaats voor 50 teams. VOL=VOL.

Wat:
Een wedstrijd waarbij verschillende teams het online tegen elkaar opnemen. De opdrachten zijn ontwikkeld door de Hogeschool Leiden en laten leerlingen proeven aan de mogelijkheden van het vak informatica.

Wanneer:
De Informatica Challenge Days vinden plaats van 17 t/m 19 mei 2017. De aftrap is live op woensdag 17 mei om 09.30 uur online te volgen. Op vrijdag 19 mei 17.00 uur komen alle teams samen op de Hogeschool Leiden voor de prijsuitreiking.

Hoe:
De wedstrijd begint met een digitale live aftrap op 17 mei.
In deze live feed wordt uitgelegd wat de opdracht is en worden tips en tricks gedeeld. Tijdens de Informatica Challenge Days werken de leerlingen via een externe server aan de opdrachten. Leerlingen kunnen hierdoor vanuit school aan de wedstrijd deelnemen.

Voor de docent:

De steunpunten organiseren voor informaticadocenten die de leerlingen gaan begeleiden een professionaliseringsbijeenkomst.
Docenten worden gevraagd om deze bijeenkomst bij te wonen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op de achterliggende theorieën en het potentiële werkveld van uw programmeurs is spé. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 4 april 2017 van 16.00-20.00 uur.

Deelname aan de wedstrijd en de professionaliseringsbijeenkomst is gratis voor leerlingen en docenten van lidscholen.

Of uw school lid is vindt u op onze website.

De opdracht:

Het doel van de wedstrijd is het ontwerpen van een strategisch doolhof. Op de eerste dag oefenen leerlingen aan de hand van weblectures van de Hogeschool Leiden. Op de tweede dag gaan de leerlingen programmeren. Tenslotte wordt de strijd beslist op de derde dag. Tijdens deze dagen zijn punten en jokers te verdienen. Het team met de meeste punten wint de Informatica Challenge Days.

 

Aanmelden
Deze activiteit gaat helaas niet door.

 

 

 

Alle cursus data

  • Er is geen agenda evenement voor deze cursus.