Masterclass Chemical Biology en Micro-Macro denken bij demonstratie-experimenten

Voor deze masterclass staan er twee lezingen op het programma. De eerste lezing is van Professor Mario van der Stelt van het Leiden Institute of Chemistry. Mario werkt met zijn Molecualaire Fysiologie groep in de onderzoekscluster Chemical Biology. Zijn onderzoek richt zich op het vinden van nieuwe moleculen die kunnen dienen als medicijnkandidaten tegen nu nog niet te behandelen ziekten als Alzheimer, vormen van kanker en Metabolisch Syndroom. Mario ontving in april 2018 een VICI-beurs van NWO die hij gaat inzetten om bindingsplaatsen voor nieuwe medicijnen tegen hersenontsteking te vinden. Zie deze link.
Marie-Jetta den Otter verzorgt de tweede lezing. Marie-Jetta werkt als docent scheikunde en NLT aan het Da Vinci College Kagerstraat in Leiden. Daarnaast werkt ze aan een Dudoc promotieonderzoek. Marie-Jetta vertelt ons in deze masterclass over haar onderzoek. Het doel van haar onderzoek is het ontwikkelen van een toolbox om demonstratie-experimenten effectiever in te zetten en het micro-macro denken bij leerlingen te verbeteren. Zie deze link.

Doel

Docenten op de hoogte brengen van de onderzoeksrichting Chemical Biology van het Leiden Institute of Chemistry. Daarnaast worden de docenten geïnformeerd over het onderzoek naar demonstratie-experimenten waarbij micro/macro denken centraal staan.

Resultaat

De docenten hebben na de masterclass nieuwe context en kennis die zij kunnen toepassen in hun lessen.

Inhoud en opzet

Tijdens de masterclass vinden de hierboven omschreven lezingen plaats. Tussen de lezingen door is er een maaltijd.

Datum en locatie

15 november 2018 van 16.30-19.30 uur
Universiteit Leiden, exacte locatie volgt

Doelgroep

Docenten scheikunde

Begeleiding

Karin Gubbens-Brouwer, docent scheikunde en ondersteunend vaksteunpuntcoördinator scheikunde bij het Regionaal Steunpunt Leiden.
Cris Bertona, vakdidactica scheikunde en vaksteunpuntcoördinator scheikunde bij het Regionaal Steunpunt Leiden.

Kosten

Voor leden van het Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van scholen die geen lid zijn geldt een cursusgelden van €125,-. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van de cursusgelden gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan via deze link. Vragen kunt u stellen per mail.

Alle cursus data

  • Nov 2018 15

    16:30-20:00 uur
    Masterclass Chemical Biology en Micro-Macro denken bij demonstratie-experimenten