Masterclasses Medische Beeldvorming 2018

Op donderdag 8 februari gaat de eerste masterclass van start in de reeks van vier bijeenkomsten. Er is een beperkt aantal plaatsen vrij, dus schrijf snel in!

In onderling overleg kunnen wellicht ook enthousiaste leerlingen van deelnemende collega’s een bijscholing bijwonen.

De zorgacademie van het Erasmus MC wil graag uw kennis verdiepen en u een beeld van de huidige medische techniek schetsen in vier bijeenkomsten van 4 slu. In verband met het bezoeken van afdelingen van het ziekenhuis geldt voor elke bijeenkomst een maximum van 20 personen.

Opleiders van de zorgacademie zullen per Masterclass op de volgende onderwerpen in gaan: Nucleaire geneeskunde & PET-scan, CT-scan, Röntgen en Echografie.
Elke bijeenkomst zal bestaan uit een theoretisch component en waar mogelijk een (inter)actief gedeelte op een van de afdelingen in het academisch ziekenhuis. Zelf ervaren door het Röntgen- of echoapparaat te bedienen behoort tot de mogelijkheden van deze bijscholingsreeks.

Resultaat

Via u als docent komen uw leerlingen in aanraking met voortschrijdende technologische ontwikkelingen op de vlakken Nucleaire Geneeskunde/PET, CT, Röntgen en/of Echografie. U neemt de vakinhoudelijke kennis die nodig is om uit te leggen hoe iets werkt mee naar de klas in de vorm van een prachtige presentatie, die direct toepasbaar is in uw onderwijs. Daarnaast doet u kennis uit de academische ziekenhuispraktijk op.

Data en onderwerpen

Deel 1 donderdag 08-02-2018 Nucleaire geneeskunde/ PET
Deel 2 donderdag 22-02-2018 CT
Deel 3 donderdag 22-03-2018 Röntgen
Deel 4 donderdag 19-04-2018 Echografie

De bijeenkomsten duren van 16-20 uur en vinden plaats in Rotterdam.
Kijk hier voor uitleg bij de onderwerpen.

Doelgroep

Alle geïnteresseerde vo-docenten natuurkunde, scheikunde, biologie, O&O en NLT doen er goed aan zich te verdiepen in meer dan dat wat er in de schoolboeken en in Binas vermeld staat over dit onderwerp. Vandaar dat het opleidingscentrum van het Erasmus MC is benaderd om een reeks masterclasses te verzorgen, speciaal voor docenten. De masterclasses sluiten zeer goed aan bij het nieuwe examenprogramma natuurkunde, als achtergrond uit de biologie lesstof en bij NLT-docenten die de module ‘Medische Beeldvorming’ geven.

Aanmelden

Aanmelden voor de Masterclasses Medische Beeldvorming kan per bijeenkomst. Uiteraard kunt u zich ook inschrijven voor meerdere of alle bijeenkomsten. Klik op de datum om u voor die desbetreffende bijeenkomst aan te melden.

Nucleaire geneeskunde/PET – 8 februari

CT – 22 februari

Röntgen – 22 maart

Echografie – 19 april

Kosten

Voor leden van de regionale steunpunten Zuid-Holland: 80 euro per bijeenkomst en 250 euro voor de hele reeks van 4 bijeenkomsten.
Voor niet leden van de regionale steunpunten: 120 euro per bijeenkomst en 400 euro voor de hele reeks van 4 bijeenkomsten.
Een diner is inbegrepen.

Alle cursus data

 • Feb 2018 08

  16.00 - 20.00 uur
  Masterclass Medische Beeldvorming: Nucleaire geneeskunde/PET

 • Feb 2018 22

  16.00 - 20.00 uur
  Masterclass Medische Beeldvorming: CT

 • Mar 2018 22

  16.00 - 20.00 uur
  Masterclass Medische Beeldvorming: Röntgen

 • Apr 2018 19

  16.00 - 20.00 uur
  Masterclass Medische Beeldvorming: Echografie