Physics Ladies’ Day: donderdag 9 november 2017

Wat:

De Physics Ladies’ Day is een dag speciaal voor vrouwelijke scholieren die interesse hebben in natuurkunde en sterrenkunde. Het programma van de Physics Ladies’ Day beslaat de hele dag en is speciaal bedoeld voor meiden uit 5- en 6-VWO die graag meer willen weten wat je met natuurkunde en sterrenkunde kunt betekenen en waar je je dan mee bezig houdt.

Tijdens deze dag zijn de meiden welkom om op een andere manier kennis te maken met de studies Natuur- en Sterrenkunde. Naast het volgen van een college van Ana Achucarro over het Ontstaan van het Heelal maken de meiden kennis met huidige studentes Natuurkunde en Sterrenkunde. Ook leren ze de vele beroepsmogelijkheden kennen in gesprekken met vrouwelijke professionals die bijvoorbeeld werkzaam zijn als PhD student, manager of octrooionderzoeker. Verder gaan de meiden zelf natuurkundige proeven doen. Zo komen de meiden erachter of de studie Natuurkunde en/of Sterrenkunde een goede keuze voor hen is.

Wanneer:

Datum: donderdag 9 november
Tijden: 09.30-16.30
Locatie: Universiteit Leiden, Niels Bohrweg 2, Leiden

Aanmelden:

Het inschrijfformulier staat op de volgende website: http://www.studereninleiden.nl/studies/info/natuurkunde/physics-ladies-day/

Bekijk ook onderstaande flyers.

 

Alle cursus data

  • Nov 2017 09

    09.30 - 16.30
    Physics Ladies Day