Training Presentatievaardigheden

Hoe fantastisch zou het zijn als leerlingen elke les geboeid bij de les bleven? Helaas is dit niet altijd het geval en de meestgehoorde verklaring is dat ze nou eenmaal een korte spanningsboog hebben.
Maar dat kan niet kloppen. ’s Avonds kijken diezelfde leerlingen zonder problemen uren film. Hoe krijgen die acteurs en filmmakers dat toch voor elkaar? En kunnen we die technieken toepassen in ons onderwijs?
De antwoorden zijn simpel. Acteurs en filmmakers gebruiken technieken die altijd en overal werken. En sinds kort zijn die technieken beschikbaar voor onderwijsgevend Nederland. In deze cursus kun je ze leren.
En het leuke is: de technieken die je nodig hebt in het onderwijs, zijn in drie bijeenkomsten te leren en hebben meteen effect.

Doel

Theatertechnieken leren gebruiken om je lessen op een eenvoudige manier nog boeiender te geven en daarmee de leerlingen actiever te kunnen betrekken bij je les.

Resultaat

Het resultaat van de cursus is dat je:
a. minder effectieve aspecten van je performance blijvend hebt verbeterd
b. je presenteerstijl kunt aanpassen aan je inhoud en de sfeer in de klas
c. specifieke technieken kunt gebruiken om beter orde te houden, helderder uit te leggen en meer leerlingen bij interactie te betrekken

Inhoud en opzet

In deze cursus van drie bijeenkomsten leer je je performance voor de klas op een hoog niveau te krijgen. Daarbij leer je op een authentieke manier de beste kanten van jezelf zo voor de klas te zetten dat leerlingen wel moeten luisteren. Aan de hand van simpele oefeningen ontdekken we verschillende theatertechnieken die je in de klas kunt gebruiken en met korte oefeningen tussen de bijeenkomsten door leer je ze gebruiken in de klas.

Data en locaties

De locatie van de driedaagse training is de TU Delft en deze vindt plaats tussen 16.00-20.00 uur op de volgende data:
Woensdag 26 september
Donderdag 18 oktober
Maandag 29 oktober

Doelgroep

Docenten uit het voortgezet onderwijs.

Begeleiding

De cursus wordt gegeven door trainers van Artesc. Artesc heeft de afgelopen decennia theatertechnieken voor het onderwijs beschikbaar gemaakt en de methode is zo effectief dat ze in het wetenschappelijk onderwijs al in zeven landen actief zijn. Sinds een aantal jaar is de lerarenopleiding van de TU Delft ook aan de slag gegaan met deze methode.

Kosten

Voor leden van het Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet lidscholen worden er kosten van €375,- in rekening gebracht. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.

Aanmelden en meer informatie

Deze training zit inmiddels vol, in het voorjaar zal er weer een training worden gegeven wegens de grote belangstelling. Wil je hier op de hoogte van worden gehouden? Stuur dan een mail naar ons.

Alle cursus data

  • Sep 2018 26

    16:00-20:00 uur
    Training Presentatievaardigheden