TU Delft – Girls Challenge

De natuur als inspiratiebron voor technologie

Ben jij een meisje met een bèta-profiel en zit je in 5 VWO? Wil je weten hoe werktuigbouwers zich laten inspireren door de natuur? Kom op vrijdag 9 februari naar de 3mE-Girls Challenge ‘Where nature meets technology’ en ontwerp je eigen looprobot, geïnspireerd op dieren.

Een werktuigbouwer is creatief in het ontwerpen en bouwen van slimme mechanismen en originele constructies en laat zich vaak inspireren door dieren en de natuur. Op ‘the Girls Challenge’ dagen we jou en je vriendinnen uit om de beste looprobot, geïnspireerd op een dier, te ontwerpen én te maken. Als een echte werktuigbouwer ga je met jouw groepje aan de slag. Daarnaast krijg je de kans om al je vragen aan onze studentes te stellen en kom je te weten hoe het is om een technische studie te volgen!

Op ‘the Girls Challenge’ dagen we jou en je vriendinnen uit om het beste instrument te ontwerpen en te maken, geïnspireerd op een dier. Als een echte werktuigbouwer ga je aan de slag. De winnaars gaan naar huis met een fashion cheque t.w.v. 50 euro en een uniek sieraad, gemaakt door een alumna van werktuigbouwkunde!

Programma 9 februari
De Girls Challenge bestaat uit een leuk middagprogramma met een presentatie, een workshop ‘maak je eigen looprobot’ en de gelegenheid om al je vragen te stellen aan studentes van de opleiding Werktuigbouwkunde. Uiteraard staat er ook een hapje en een drankje voor je klaar. Het programma is rond 17.00 uur afgelopen. De exacte invulling volgt.

Aanmelden

Meld je nu aan. Deelname is gratis, maar let op: er is ruimte voor 80 meiden en vol = vol. Dus schrijf je hier snel in.

Alle cursus data

  • Feb 2018 09

    3mE-Girls Challenge