Workshop kleine activiteiten voor een interactieve les onderzoeken

Leerlingen leren onderzoeken kan op hele verschillende manieren, met grote onderzoeken die leerlingen zelf uitvoeren maar ook met kleine en korte activiteiten die je samen met leerlingen doorloopt. In deze interactieve workshop nemen wij verschillende van die activiteiten door die je de volgende dag in de les kunt in zetten. Alle activiteiten zijn gericht op leren onderzoeken en de wetenschappelijke methode en kunnen dienen als een leerlijn onderzoeken. Maar de activiteiten zijn ook prima geschikt als korte opdrachten waarin je een klein onderdeel van onderzoeken naar voren wilt laten komen. Afhankelijk van de opzet die je kiest en de nadruk die je zelf legt, zijn deze activiteiten geschikt van VMBO tot en met VWO.

 

De workshop is onderdeel van het Erasmus+ Spoon project en wordt gegeven door de Kroatische docent Bojan Markičević en de Nederlandse docent Freek Pols. De workshop zal in het Engels gegeven worden (slides en materialen zijn wel in het Nederlands).

 

Inhoud en opzet

In deze interactieve workshop nemen wij  verschillende van die activiteiten door die je de volgende dag in de les kunt in zetten. Alle activiteiten zijn gericht op leren onderzoeken en de wetenschappelijke methode en kunnen dienen als een leerlijn onderzoeken.

 

Datum en locatie

Datum: Donderdag 13 december

Tijd: 16.00 tot 20:00 uur.

Locatie: Teaching Lab – TU Delft

 

Doelgroep

Bètadocenten vmbo, havo/vwo en toa’s

 

Begeleiding

Bojan Markičević en Freek Pols

 

Kosten

Voor leden van het Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van scholen die geen lid zijn geldt een cursusgelden van €125,-. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van de cursusgelden gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.

 

Aanmelden en meer informatie

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst

Voor meer informatie mail naar dit e-mailadres.

Alle cursus data

  • Dec 2018 13

    16:00 - 20:00
    Workshop kleine activiteiten voor een interactieve les onderzoeken