Workshop ‘Natuurfilms maken’

In deze workshop ga je zelf aan de slag om filmmateriaal te maken voor gebruik in de les. Bovendien mag elke deelnemende docent enkele leerlingen meenemen, die ook leren hoe ze hun eigen natuurdocumentaire kunnen maken. Je leert de basis van idee tot product en werkt in teams aan je eigen natuurdocumentaire. Gewoon met je smartphone (neem deze dus mee). Tot slot is de bijeenkomst een verkenning hoe je documentaires laat fungeren als profielwerkstuk, of filmmaken anderszins inzet in het curriculum of een projectweek.

Om helemaal in de sfeer te blijven (en om na afloop wellicht nog een natuurfilm te bekijken) vindt deze workshop plaats tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam (www.wffr.nl).

Doel

In deze workshop leer je hoe je zelf filmbeelden maakt voor gebruik in de les, met simpele apparatuur zoals je smartphone. Ook maak je kennis met de mogelijkheden om (natuur)filmmaken als lesactiviteit of profielwerkstuk in te zetten.

Programma, tijd en locatie

Vrijdag 27 oktober 2017 van 15.00 tot 18.30 uur (inclusief hapje en drankje).

Locatie is Westblaak 14, Rotterdam (naast bioscoop Cinerama). We gebruiken kantoorruimte van HDI.

 

Start- en eindtijd staan vast, in de programmaonderdelen wordt misschien nog wat geschoven.

 

15.00 – 15.15 Ontvangst; verzamelen bij balie en gezamenlijk naar de zaal

15.15 – 15.30 Welkom en introductie

15.30 – 16.30 Workshop natuurfilms maken

16.30 – 16.50 Pauze

16.50 – 17.20 Vervolg workshop

17.20 – 17.50 Verkenning hoe je documentaires laat fungeren als profielwerkstuk, of filmmaken anderszins inzet in het curriculum of projectweek

17.50 – 18.30 Afsluiting met simpele maaltijd

18.30 e.v. Voor wie wil: mogelijkheid om verder te praten, te borrelen, filmmakers te ontmoeten en natuurlijk films te kijken op het Wildlife Film Festival Rotterdam.

Doelgroep

Biologiedocenten

Kosten

Voor leden van het Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet lidscholen worden er kosten van €125,- in rekening gebracht. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.

Aanmelden

Helaas kunt u zich voor deze bijeenkomst niet meer aanmelden. Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Lotte van den Berg | a.l.vandenberg@tudelft.nl | 06-28687570.

Alle cursus data

  • Oct 2017 27

    15.00-18.30 uur
    Workshop ‘Natuurfilms maken’