Jet-Net

Jet-Net Webcast Urenco

(Voor 3 havo/vwo)
Aankomend schooljaar staan 5 nieuwe Jet-Net webcasts op het programma! Gastsprekers vanuit het bedrijfsleven verzorgen online een gastles aansluitend bij het curriculum van derdejaars havo/vwo leerlingen. De eerst volgende webcast wordt uitgezonden op 25 september 2017 om 13:00. Wietse Smit zal vertellen over zijn werk als Development Engineer op de afdeling Stabiele Isotopen bij URENCO. Tijdens de uitzending zullen scheikundige thema’s als atomen, isotopen en scheidingsmethoden van isotopen worden behandeld. De uitzending duurt 35 minuten en is nu gebruiksvriendelijk te bekijken in de vernieuwde player!
Meer informatie over de andere uitzenddata

Aanmelding
Om aan te melden hoeft u alleen uw e-mailadres in te vullen. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een link naar de uitzending. U ontvangt ook een aantal herinneringsmails met de link om de uitzending niet te missen!

Junior Innovation Challenge

(Leerlingactiviteit 10-16 jaar)
Nog op zoek naar een leuke activiteit om het jaar mee te beginnen? De Junior Innovation Challenge is een innovatiewedstrijd waarbij leerlingen tussen de 10 en 16 jaar uitgedaagd worden om innovatieve ideeën te bedenken.

Als een leerling van uw school een innovatief idee heeft, dan kan hij/zij (samen met max. 2 teamgenoten) aan deze bijzondere challenge deelnemen. Hun innovatieve idee wordt door de leerlingen zelf uitgewerkt en aangemeld voor de Junior Innovation Challenge door middel van een innovatie profiel met een video (max. 90 sec.) waarin zij hun idee presenteren.

Tijdens de finale op 27 oktober 2017 in Defabrique te Utrecht, zullen de (halve) finalisten uit het hele land het tegen elkaar opnemen. Meer informatie of volg de Junior Innovation Challenge via Facebook.