Inholland

Logo-INHolland-btnVan de Hogeschool Inholland participeren met name de opleidingen Green Life Sciences en Luchtvaarttechnologie in het Bètasteunpunt Zuid-Holland.

 

Green Life Sciences

Gezondheid, voeding en leefbaarheid- daar draait het om in ons leven. Gezondheid en ‘lekker in je vel’, daar gaat het om bij Green Life Sciences (GLS) voor mens, dier en plant. En vooral: ‘Hoe gaan we verantwoord om met onze voeding?’

 

  • Binnen de opleiding Food Commerce and Technology leren studenten alles over het ontwikkelen, produceren en verkopen van voedingsmiddelen naar de nieuwste eisen van onze maatschappij.
  • Binnen de brede opleiding Dier en Veehouderij bestaat niet alleen aandacht voor vee en dieren in en om ons huis maar ook voor wildlife. Telkens draait het om de vraag: hoe kunnen we de gezondheid en welzijn van dieren verbeteren? En hoe kunnen we de relaties tussen mens en dier optimaliseren?
  • Greenport Business and Retail staat voor de gehele keten van zaadproducent tot retailketen, maar ook voor voedselveiligheid en kwaliteitszorg, transport, marketing en exportmanagement.
  • Landscape and Environment Management – houdt zich bezig met de uitdaging om in Nederland de balans te vinden tussen natuur en water, leefbaarheid, wonen en industrie. Het gaat hierbij enerzijds om natuur- en  landschapsinrichting en anderzijds om groen en milieu in de stadse omgeving.

 

Binnen Green Life Sciences (GLS) maakt de student een keuze voor een studierichting, maar ook weer niet. Gedurende zijn studietijd werkt hij verschillende keren samen met studiegenoten GLS aan gezamenlijke projecten. Zo hebben studenten van de dieropleiding en studenten die kiezen voor Landscape and Environment Management te maken met wildlifeprojecten. Studenten van food- en greenportopleidingen vinden elkaar met foodprojecten.

 

Luchtvaarttechnologie

De hbo-opleiding Luchtvaarttechnologie leidt studenten op tot Bachelor of Engineering in het brede werkveld van de lucht- en ruimtevaartindustrie. Tijdens deze vierjarige opleiding ligt de focus op het ontwerpen en construeren van vliegtuigen en vliegtuigdelen. Studenten leren over techniek in het algemeen en doen praktische ervaring op tijdens stages. De opleiding Luchtvaarttechnologie van Hogeschool Inholland Delft werkt nauw samen met de Technische Universiteit Delft.